لیلاز: ورشکستگی بانک ها شایعه ای بیش نیست-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

لیلاز: ورشکستگی بانک ها شایعه ای بیش نیست

سعید لیلاز گفت: بانک‌های کشور مشکلاتی دارند اما این احتمال که فرو بپاشند، صفر است. از نظر فنی و اجرایی امکان فروپاشی بانک‌های کشور وجود ندارد و چنین احتمال و امکانی محقق نمی‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۷ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 26
کد خبر: ۳۴۶۱

به گزارش راهبرد معاصر , سعید لیلاز در پاسخ به این پرسش که «با توجه به شایعات و شبهاتی که برخی افراد در مورد نظام بانکی کشور ایجاد می‌کنند و نمونه اخیر آن را در خصوص یکی از بانک‌های خصوصی شاهد بودیم، آیا خطر فروپاشی بانک‌های کشور را تهدید می‌کند؟»، گفت: من معتقدم هیچ کدام از بانک‌های کشور با خطر فروپاشی مواجه نیستند و اقتصاد ایران از خطر فروپاشی بانک‌ها عبور کرده است. به‌خصوص در 6 ماه گذشته، افزایش ارزش دارایی‌های بانک‌ها موجب شده با تجدید ارزیابی دارایی‌ها، ترازنامه بانک‌ها یا متعادل شده یا حتی در مواردی مثبت نیز شود، یعنی الآن دارایی شبکه بانکی به‌قیمت تجدید ارزیابی‌شده، تمام کسری‌های ایجادشده در 15 سال گذشته را پوشش داده و به یک تراز جدید رسیده است.

 

خطر فروپاشی هیچ بانکی را تهدید نمی‌کند

لیلاز ادامه داد: من هرگز معتقد نیستم که خطر فروپاشی هیچ کدام از بانک‌های ایران را تهدید می‌کند. ممکن است که بر اثر بحث‌های سیاسی و برخی خبرسازی‌های رسانه‌ای، مثل موردی که به‌تازگی برای یکی از بانک‌ها به‌وجود آمد، به‌صورت مقطعی فشاری به‌وجود بیاید اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد زیرا به‌نظر من اولاً بانک مرکزی در حفاظت از بانک‌ها تسلط جدیدی پیدا کرده است، ثانیاً ما از مقطع خطر فروپاشی کاملاً عبور کرده‌ایم.

 

پول از شبکه بانکی خارج نمی‌شود

این اقتصاددان ادامه داد: به‌لحاظ علمی اصلاً مردم پول‌شان را از بانک خارج نمی‌کنند و تصور خروج پول از بانک‌ها یک تصور عوامانه است. پول از بانک‌ها خارج نمی‌شود بلکه در نظام بانکی از یک شکلی به شکل دیگر تغییر می‌کند، مثلاً از سپرده بلندمدت به سپرده کوتاه‌مدت تبدیل می‌شود، یا مردم پول‌شان را از بانک می‌گیرند و خودرو می‌خرند، در این صورت هم پول را به حساب بانکی خودروسازان واریز می‌کنند، یا طلا و سکه می‌خرند، باز هم باید پول‌شان را به یک حساب بانکی که صراف اعلام می‌کند، واریز کنند، در نتیجه پول در شبکه بانکی کاهش پیدا نمی‌کند و خارج نمی‌شود. مردم پول‌شان را می‌گیرند که کالایی خریداری کنند، خب آن فروشنده هم در نظام بانکی کشور حساب بانکی دارد. از نظر علمی اصلاً پول از شبکه بانکی کشور، خارج نمی‌شود.

 

ترازنامه بانک‌ها متعادل یا مثبت شده است

لیلاز در پاسخ به تأثیر شایعات بر نظام بانکی، گفت: این خبرها فقط مقداری تلاطم ایجاد می‌کند اما نتیجه کلی آن در نظام پولی کشور بی‌تأثیر است.، بنا بر این خطری برای فروپاشی بانک‌های کشور وجود ندارد. من این حرف را با اطمینان می‌گویم. این بحث خطر فروپاشی نظام بانکی و بانک‌های کشور 2 سال است که به‌عنوان یک چالش مطرح شده و من 2 سال است که تأکید می‌کنم این امکان وجود ندارد. به‌ویژه با اتفاقاتی که در سال 1397 افتاد و منجر به تعدیل ترازنامه بانک‌ها شد و الآن ترازنامه بانک‌ها از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها یا متعادل شده یا اصلاً مثبت شده است.

 

بانک‌ها حتی در معرض تلاطم نیستند چه رسد به ورشکستگی

وی تأکید کرد: بانک مرکزی حتی در مورد مؤسسات مالی غیرمجاز توانست این پرونده را با هزینه‌ای سنگین جمع کند و اجازه نداد تبدیل به یک بحران شود. مردم مطمئن باشند سپرده‌ها‌یشان در تمامی بانک‌ها توسط بانک مرکزی تضمین شده است. تمام بانک‌های کشور و حتی تمام مؤسسات مالی که از بانک مرکزی مجوز دارند، بانک مرکزی متعهد است بازپرداخت سپرده مردم را تأمین کند و این کار را از گذشته کرده است و در آینده هم خواهد کرد. آن مؤسسات مالی و اعتباری که مشکل پیدا کردند، اولاً همه بدون مجوز بانک مرکزی بودند و ثانیاً اصلاً حاضر به پذیرش نظارت بانک مرکزی نبودند.

این اقتصاددان ادامه داد: نکته مهم این است که بانک مرکزی بتواند قدرت حاکمیتی نیرومند و آهنین خودش را بر شبکه بانکی اعمال کند که به‌تدریج این اتفاق افتاده است. آنچه الآن مسلم است و من باید بر آن تأکید کنم این است که اولاً در حال حاضر هیچ بانکی در کشور در معرض ورشکستگی نیست. ثانیاً دولت و بانک مرکزی با تمام قوا بر بانک‌ها نظارت دارند و تمام تعهدات بانک‌ها را تضمین کرده‌اند. به‌نظر من کل نظام بانکی ایران و تمامی بانک‌های کشور به هیچ وجه حتی در معرض تلاطم هم نیستند چه به رسد به ورشکستگی با فروپاشی، در نتیجه چنین خطری در اقتصاد ایران در حال حاضر موضوعیت ندارد.

ارسال نظر